Trauma’s hoef je niet keer op keer te beleven om ze te verwerken en los te laten

Trauma verwerken kan op een makkelijke manier

Je hoeft niet keer op keer het trauma te beleven die je vroeger hebt meegemaakt om het te verwerken en los te laten. Het kan zoveel makkelijker en sneller.

Familiaire trauma’s

Heel veel trauma is familiair. Je hebt het op je genomen om dit familietrauma te dragen en te ervaren, voordat je op de aarde kwam in jouw uitgekozen familie.

De familietrauma’s draag jij op jou schouders van de hele familielijn. Dit voelt als een zware last. Daardoor voelt het trauma die jij beleeft zo veel zwaarder.
Een deel van het trauma dat je draagt is dus om deze reden al heel snel  op te lossen. Want dit trauma is niet van jou maar van je familielijn.

Eenmaal losgelaten van dit familietrauma, voel jij je al een stuk lichter.

Laat in alle veiligheid je eigen trauma los

Trauma is niet de werkelijke wond in jou. Dat doet het wel lijken, omdat je de gebeurtenis van het trauma, als onnoemlijk zwaar en pijnlijk ervaart. Je voelt er sterke emoties bij als je aan de gebeurtenis terug denkt, en het naar het nu-moment trekt. Door er aan te denken en het keer op keer opnieuw te beleven, alsof het nu in het heden gebeurt.

Ook al ben jij je niet bewust van het trauma doordat je het ver weg hebt gestopt, dan nog heb je er in het dagelijks leven last van.

Iedere keer als het trauma in jou wordt aangeraakt ga jij in de overleefstand: vlucht, vecht of vries modus. Want het is een onveilig situatie.

Je reptielenbrein neemt jou over op dat moment. Het zit in je DNA opgeslagen als een onveilige situatie voor jou, dus je kunt niet anders als reageren, zoals je reageert. Tenminste als je het trauma nog niet hebt verwerkt. Iemand hoeft maar iets te zeggen wat je raakt aan het thema van het trauma en je schiet onbewust in de stress of in de afweer.

Al je 4 lichamen, je fysieke lichaam, je emotionele lichaam, je mentale lichaam en je spirituele lichaam doen mee. Daarom krijg je ook steeds meer last van je fysieke, je emotionele en jouw mentale lichaam.

Onverklaarbare klachten

Als je niks met je trauma doet, gaat je lichaam steeds meer protesteren en word je immuunsysteem minder, je spijsverteringskanaal gaat minder goed werken en neemt o.a. minder voedingstoffen op. Je ademhalingssysteem is van slag, je gaat chronisch hyperventileren, waardoor je lichaam te weinig zuurstof kan opnemen met alle gevolgen van dien. Je bewegingsstelsel wordt strammer en pijnlijker. Je zenuwstelsel reageert op prikkels, er ontstaan psychische klachten, of chronische pijnklachten. Je hormoonhuishouding raakt van slag. Je krijgt allemaal ziekten die onverklaarbaar zijn voor de medische wereld.

Kortom steeds meer ellende.

Het trauma slaat in je lichaam als het ware. Je put je lichaam uit van binnenuit.

Aan de andere kant, als je gelijk al een goede begeleiding krijgt om het trauma te verwerken, ervaar je het trauma als een ervaring in je verleden. Dus minder als een zwaar trauma in het heden. Je hebt over de gebeurtenis, de wond, kunnen praten en kunnen delen met een ander. Er werd werkelijk naar je geluisterd in alle veiligheid. Hierdoor kun je het trauma terplekke verwerken in de voor jouw veilige omgeving, en wordt het geen zwaar trauma met emotionele triggers, en negatieve gedachten.

Terwijl zonder goede of geen begeleiding je, je hele leven last kunt blijven ervaren van de wond in jou die het trauma veroorzaakt.

Soms is het trauma het best bewaarde familie geheim, dan heb je het vaak over misbruik. Hoe zwaar is dit, om het alleen te moeten dragen. Je kunt het niet delen.

Je wordt getriggerd, je emoties spelen op, soms zelf zo erg dat je niet meer wilt leven, of dat je alleen nog maar in de overleef stand staat. Je klopt bij veel hulpverleners aan voor een verwerking of oplossing, waar je uiteindelijk nog steeds al je klachten houdt. Dit kost je zeer veel energie.

Je gaat langzaam levend uit.

Onverwerkte trauma’s healen

Dit is waar ik in beeld kom. Ik begeleid al jaren klanten met onverwerkte trauma’s.

Nu is het tijd om hier ook mee naar buiten te komen. Zodat ik nog meer mensen kan begeleiden, om de verbinding met zichzelf te healen. En zich weer vrij te voelen in hun lijf, vol zelfvertrouwen, zelfliefde, in alle veiligheid, empowert voor de rest van hun leven. Zoals een klant laatst zei met een glimlach op haar gezicht; “Gaan we maar leven”

Wat is nu eigenlijk trauma? Trauma is een wond een open wond of een gesloten wond.

De open wond doet pijn bij aanraking en vraagt om verzorging en genezing en is zichtbaar voor jezelf en de ander.

De gesloten wond is onzichtbaar, soms zelf niet eens voor jezelf, maar doet wel pijn.

De wond gaat steeds open, iedere keer als jij getriggerd wordt. Dit is het stille lijden.

Het letterlijk naar binnen slaan van de wond. De wond eet je op van binnenuit.

Trauma is niets meer dan een woord.

De echte wond is dat je de verbinding met jezelf bent kwijt geraakt.

En dat doet pijn. Ontzettend veel pijn. Dit kun je alleen healen in een veilige omgeving.
Eerst alle ballast loslaten van het familietrauma. Hierna voor jou in alle veiligheid die nodig is om tot in de celkern te komen en vinden waar je je hebt afgescheiden van jezelf.

Precies daar waar je een stukje van jezelf verloren bent, omdat het te pijnlijk was om erbij aanwezig te zijn in het nu-moment.
Dit kunnen grote trauma’s zijn. Maar soms ook kleine trauma’s, iets wat iemand ooit tegen je gezegd heeft. Je gaat je gedragen naar de pijn waar jij jezelf bent verloren. Je hebt er last van in het heden. Er zit nog steeds onbewust emotie en triggers op, als de wond wordt aangeraakt.

Voor alle duidelijkheid. Dit zijn meestal onbewust processen.

Je kan je trauma verwerken. En er zelfs geheel los van kan komen, als je je door mij laat begeleiden. Los van je wond, los van afscheiding en weer in verbinding met jezelf gaan. Steeds meer puzzelstukjes van jezelf in verbindende communicatie terugvindend. Weer authentiek en heal worden. Je vrij voelen.

De grotere trauma’s doen we samen. Maar de kleinere trauma’s leer je zelf op te lossen zonder in de emotie te schieten, met de tools die je aangereikt krijgt. Zodat als er iets gebeurd in het heden, waar je vroeger getriggerd werd, je hier mee weet om te gaan en het kan ombuigen.

Het aller mooiste geschenk naast dat je je steeds lichter voelt is, dat je steeds dichter bij jezelf komt. Je veilig voelt in jezelf. Je steeds meer jouw authenticiteit gaat ervaren wie je bent. Je weer zelfvertrouwen krijgt, en je je empowerd voelt, vanuit de liefde voor jezelf, met een open hart.

En…Stopt het trauma van de familielijn bij jou, dan hoeven je kinderen dit niet meer te dragen en te ervaren. Dan  stopt het trauma letterlijk en is het geen hoofdissue meer in jouw leven en in het leven van je kinderen. Win, win aan alle kanten.

Ik ben Elisabeth Maria Louter De Innerlijke VrijheidsMeester. Ik begeleid jou naar de vrijheid in jezelf. Waar je zelf, je inzichten scoort en woorden aan je eigen processen kan geven.

Je  je eigen verantwoordelijkheid leert nemen voor jezelf, je gevoelens en je gedachten en het leven wat je graag wilt leven. Je empowered jezelf met de liefde die je voor jezelf voelt, in alle veiligheid. Op weg naar de nieuwe ervaring van vrijheid, healheid via de communicerende verbinding in en met jezelf.

Mijn passie is een communicerende verbindingsbrug te maken tussen de energetische en medische wereld. Waardoor deze werelden samen komen met al hun toegevoegde, wijsheid, kennis en waarde. Verbindende communicatie in alle gelijkheid.

Wil jij ook vrij van trauma’s zijn? Klik op de knop hier beneden en maak een afspraak voor een intake gesprek.